10 tips om je voor te bereiden om je huis te verkopen met een makelaar

10 tips om je voor te bereiden om je huis te verkopen met een makelaar

Uw taxatieafspraak met uw makelaar heeft alles te maken met elkaar leren kennen en wat zij te bieden hebben qua waarde voor uw huis, maar zoals bij elke vergadering gaat het ook om klaar zijn met een checklist met vragen zodat u zeker dat u het best mogelijke aanbod krijgt. Het is heel gebruikelijk dat een potentiƫle koper of verkoper naar de vergadering komt met zijn eigen taxatiechecklist, van dingen die hij moet vragen over een onroerend goed voordat hij een verbintenis aangaat. Hier zijn 10 tips om het meeste uit uw taxatieafspraak te halen:

Makelaar

– Sta altijd open voor de vraagprijs. In de aan- en verkoopwereld is het bekend dat de vraagprijs niet per se de prijs is waartegen u uw huis krijgt. Laat je er dus niet door opsluiten Makelaar Gouda | Alpha Makelaardij B.V.. Als de vraagprijs je niet bevalt, kun je altijd weigeren om een bod uit te brengen, waardoor een koper of verkoper waarschijnlijk naar je huis zal rennen omdat ze weten dat je hoe dan ook niet op hun bod ingaat. Het is dus belangrijk om een open geest te hebben over de waarde van uw woning, zodat u daadwerkelijk een eerlijk en realistisch bod kunt krijgen.

– Zoek uit of uw makelaar of makelaar formulieren voor woninginspectie heeft verstrekt die u kunt gebruiken bij de verkoop van een huis. Dit zou de standaardprocedure moeten zijn voor alle makelaars, zelfs als ze nog nooit eerder een huis hebben behandeld. Ze zullen ook willen dat u een soortgelijk formulier invult met uw koper, maar het is belangrijk om te zien of uw agent of makelaar deze formulieren als onderdeel van hun standaardservicepakket heeft. U kunt uzelf een hoop gedoe besparen door dit voor zowel kopers als verkopers te doen.

Voor meer informatie klik je hier: https://alphamakelaardij.nl/